Királyi karácsony, király koncert!

Különleges hangulatú és látványvilágú előadásra várta Szepetnek apraját-nagyját a Királyi Kórus. Az immár 13. alkalommal megrendezett Királyi Karácsonyi Koncerten a számos díjjal elismert művészeti együttes mellett más énekkarok is felléptek.

A kórus tagjai és segítőik igazi téli mesevilággá változtatták az általános iskola tornatermét, a Királyi Karácsonyi Koncert helyszínét. Köszöntőjében Vlasicsné Fischl Tímea polgármester az ünnep üzenetére, a szeretetre és az együtt töltött időre hívta fel a figyelmet. A Királyi Karácsonyi Koncertre 13. alkalommal várták a szepetnekieket.

– Saját ötlet alapján jött létre, és a szeretetet szerettük volna egy nagy csokorba összefogni az itt tevékenykedő kórusok által, az ő közreműködésükkel. Hagyománnyá vált mára, egyre többen jönnek, és hála Istennek, telt házas a koncert minden alkalommal. Amíg bírjuk, szeretnénk folytatni – mondta Kollonay Krisztina karnagy.


A Királyi Kórus 13. alkalommal hívta zenés karácsonyozásra a szepetnekieket

Az esten több vendég fellépett, így a diákok kórusa, a Nefelejcs Egyesület énekkara és a Veseli Zbor horvát kórus is. A nagyatádi Lebárné Buváry Andrea énekes szólista a Kollonay Zoltán által írt Sanctus című darabban működött közre.

– Egyrészt nagyon szép a mű, megható. Másrészt nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak ide, és felléphetek ilyen barátokkal, művészekkel – árulta el kérdésünkre.

A Királyi Kórus a koncerten karácsonyi gregoriánt, német dalokat és örökzöldeket énekelt. A művészeti együttes a fellépést követően sem pihen meg.

– Folytatni szeretnénk ezt a vonalat. Amit már biztosan tudunk: január 4-én Nagykanizsán, a HSMK-ban lesz egy újévi koncert, amelyen a Tatár Csaba vezette fúvószenekarral kép fel a kórusunk – tájékoztatott Major Györgyné, a Királyi Pál Kulturális Egyesület elnöke.

A Királyi Kórus, illetve az azt működtető egyesület 25 évvel ezelőtt alakult egy baráti társaságból. A női kart 2007 óta vezeti Kollonay Krisztina.