Klasszikus mű új köntösben

2019. dec. 8.

Újszerű előadásmódban látták Petőfi Sándor elbeszélő költeményét, Az apostolt a batthyánysok. A darabot, amelyet interaktív foglalkozás is követett, a budapesti k2 Színház társulata mutatta be.

Klasszikus művet bújtatott új köntösbe a k2 Színház. A Benkó Bence rendezte darabban Király Dániel, Piti Emőke és Pálóczi Bence mutatta be Petőfi Sándor hősének történetét. A lánglelkű Szilveszter szeretné jobbá tenni a világot, de apostoli küldetésébe belebukik. Az elbeszélő költemény nem volt ismeretlen a diákok számára, irodalomórán már tanultak róla, az előadás mégis egy teljesen más élményt nyújtott nekik. – Nekem ez most nagyon tetszett, hiszen igyekeztek a korosztályunkra szabni ezt az egészet. Emiatt még inkább közelebb éreztem magamhoz – árulta el Kis Rebeka, a BLG diákja.

A k2 Színház előadásában a magyar romantika virágkorát és az értékválsággal küzdő 21. századot állítják párhuzamba a színészek. – Azt hiszem, a szabadság és az azért való küzdelem a legfontosabb ebben a műben, amely egy általános emberi eszme, ez soha nem fog kimenni a divatból – fogalmazott Király Dániel, a k2 Színház színésze.

Az előadást interaktív foglalkozás és vitaszínház követte, amelybe a diákokat is bevonták. A k2 Színházat 2010-ben hozták létre a Kaposvári Egyetem színművész szakának hallgatói. A fiatalokból álló társulat nagy hangsúlyt fektet a diákok színházi nevelésére, a Batthyány-gimnáziumban két előadást is tartottak a minap.