Kóruskarácsony

Folytatódott a hagyomány, már 8. alkalommal rendezték meg az önkormányzat által elindított Kanizsai Kóruskarácsonyt. A diákok műsorát a Kanizsa Televízió december 24-ei adásában láthatják majd nézőink.

Az iskolák kórusai hosszú hetek óta készültek erre az alkalomra, a helyszín idén is a Felsőtemplom volt.


Balogh László: A kóruséneklés a kultúra vitaminja (Fotó: Gergely Szilárd)

– Ez egy olyan típusú rendezvény és karácsonyvárás, amely a maga nemében különös. Mert a kóruséneklés a kultúra vitaminja – mondják egyesek. A dal, a zene, a közösségben együtt létezés, együtt munkálkodás öröme benne van. Szóval egy olyan komplex műfaj, amelyet ha valaki egyszer megízlelt, akkor nem feledi – fogalmazott Balogh László polgármester.

Páros években az általános iskolák kórusai, míg a páratlan években – így idén is a középiskolák kórusai léptek fel a program keretében.


A Virág Benedek Ifjúsági Vegyeskar változatos és az ünnephez méltó repertoárral készült (Fotó: Gergely Szilárd)

– Egyházi, népi énekekből hoztunk két csokrot, illetve Michael Haller gyönyörű, 19. századi motettáját hoztuk el, és Bárdos Lajos Karácsonyi bölcsődalát. Azt gondoljuk, hogy ez a nem kevés műsoridő méltóan képviseli a magyar karácsonyi kóruskultúrát – mondta Cseke József, a Virág Benedek Ifjúsági Vegyeskar karnagya.

Idén négy kórus mintegy 120 diákja vett részt a kóruskarácsonyon.