Közúti erőszak egy parkolóhelyért

A 43 éves, megyeszékhelyi férfi egy parkolóhely miatt mehet nemsokára a bíróságra: a részletekről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy 43 éves, zalaegerszegi férfi a Peugeot Partner típusú személygépkocsijával 2019. július 15-én, délben jelent meg a zalaegerszegi, Kosztolányi Dezső utcában lévő egyik parkolóban. Itt az általa vezetett gépkocsival egy olyan üres parkolóhelyre állt be gyorsan, ahova akkor már, egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsival akart betolatni a sértett férfi.

A sértett a tehergépkocsiból kiszállva szóvá tette a terheltnek, hogy a parkolóhelyre már éppen be szeretett volna állni, és ne foglalja el ezt a helyet, amely miatt szóváltás alakult ki közöttük. A terhelt kiszállt a gépkocsiból, majd támadólag, a sértettet hangosan szidalmazva megindult felé, aki emiatt visszaült a teherautóba. A terhelt a tehergépkocsihoz érve, annak bal oldali ablaküvegét több alkalommal, ököllel megütötte. Ezt követően a terhelt, a teherautó bal oldali visszapillantó tükrének lapjára – szintén ököllel – egy ütést mért, amely ettől összetört.

A sértett ezt követően, a közelben egy másik parkolóhelyet keresett, majd onnan értesítette a rendőrséget, mely idő alatt a terhelt menekülőre fogta, és személygépkocsijával távozott a helyszínről. Ez azonban nem mentette meg attól, hogy a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emeljen vádat ellene.

Papp Attila