Már a táblázat negyedik helyén

facebook megosztás

A Kanizsai Vadmacskák SE amatőr NB I-es kosárlabda együttese idegenben, a Tatai SE otthonában aratott nagy különbségű győzelmet a bajnokság 8. fordulójában.

Tatai SE (14.) - Kanizsai Vadmacskák SE (4.) 53-129 (10-44, 20-30, 10-28, 13-27)

Amatőr NB I női kosárlabda-mérkőzés, 8. forduló. Tata, 50 néző. Vezette: Kaposi, Magyari.

Kanizsa: Fuisz 32/3, Baa 24/3, Zsámár P. 14, Bánhegyi B. 13, Füredi 2. Csere: Budai 26, Horváth L. 8, Csuha 4, Bánhegyi D. 6. Edző: Gábor Erzsébet.

Mondhatni repülőrajtot vettek a kanizsai kosaras hölgyek a tatai bajnoki mérkőzésükön, hiszen az 5. percben 30-0-ra (!) vezettek – két Zsámár Panna-dupla mellett Fuisz Viktória és Baa Dominika kosaraival. Budai Dorina is rákapcsolt aztán, így gyakorlatilag már az első tíz percre el is dőlt a találkozó. A folytatásban ugyan kiegyenlítettebbé vált a játék, de ehhez az is hozzátartozik, hogy az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó játékosok is pályára léphettek a kanizsaiak oldalán.

Nagyszünet után tovább nőtt a két csapat közötti különbség, a mérkőzés ezen szakaszában Budai palánk alatti játékát lehet kiemelni, valamint - a 100. dél-zalai pontot is dobó - Fuisz ponterősségét. A záró negyedben sem sokat változott a mérkőzés képe, mellyel a KVSE a negyedik helyre lépett előre csoportja tabelláján.

- Úgy érzem, nem volt kérdéses a győzelmünk és annak is örülünk, hogy számos játékosunk ponterősen kosarazott a tatai bajnokin – összegzett a meccset követően Gábor Erzsébet, a Vadmacskák trénere.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.