Már áll a Szeretetfa

2019. dec. 3.

Idén is felállították a „Szeretetfát” a könyvtárban. A bibliotéka, valamint a Család- és Gyermekjóléti Központ hagyományos, közös jótékonysági akciója a rászoruló gyermekeket támogatja. 

Minden év decemberében egy mézeskalácsokkal díszített fenyőfa várja a könyvtárba betérőket, a lábánál elhelyezett urna pedig jótékonyságra buzdítja az embereket. A kihelyezett mézeskalácsokból bárki hazavihet egyet-egyet, a saját maga által gondolt adomány fejében. – Ez egy meghittség, itt egy hónapban, 24 napban sűrűsödik tulajdonképpen mindaz, amire egy életen át várakozunk. És valahogy ezt a jót megmozgatni, ez a mi hivatásunk, ez a belső késztetés vezérel bennünket – mondta el Dr. Kaszás Gizella, a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

A hagyományokhoz híven, az első mézeskalácsot minden évben a város polgármestere kapja, természetesen adományáért cserébe. – Annak is nagyon örülök, hogy nagyon sokféleképpen ünnepeljük az adventet, ahány intézmény, ahány kisebb-nagyobb közösség, mindenki igyekszik hozzátenni a karácsony és az advent – hiszek benne, hogy szentségéhez – nyilatkozta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. Az adományokat minden nap le lehet adni, ezeket majd a Család és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványa juttatja el az ünnepek előtt el a rászoruló gyermekeknek.