Már várja a vendégeket a Nyugat-Magyarországon egyedülállónak számító, kétszintes szaunavilág a Zalakarosi Fürdőben

A mintegy 450 millió forintból készült új épületrész emeletén gőzkabin, aroma bioszauna, valamint élményzuhanyok kaptak helyet. Az alsó szinten – egyebek mellett – egy 60 férőhelyes szauna is épült.

Még májusban rakták le a szaunavilág alapkövét. Eredetileg a fedett fürdőhöz került volna az új létesítmény, de szakmai okok miatt végül az élményrészleg mellett kapott helyet a komplexum. Hét hónapnyi munka után tegnap már át is adhatták a kétszintes létesítményt. A majd félmilliárdos projektet a Magyar Turisztikai Ügynökség 100 millió forinttal támogatta. A rendezvényen elhangzott: a szakmai összefogás nem csak a fürdőt, de a várost is szolgálja. Közösen dolgoztuk ki azokat a terveket, amelyek Zalakaros turisztikai fejlődését szolgálják. Így például született egy olyan terv, ami meg is valósult, hogy a Kisfaludy-program keretében a Fürdő Hotelt felújítsuk. Ezt követte a szaunavilág elképzelésének megvalósítása, amit 100 millió forinttal támogatott a turisztikai ügynökség. Konzorciumi partnerei vagyunk egymásnak, folyamatosan egyeztetünk abban, hogy ne csak szigetszerű fejlesztések legyenek, hanem a település határain túl, a régiós érdekeket is figyelembe véve tudjuk ezeket megvalósítani – mondta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.


Csütörtökön adták át a kétszintes szaunavilágot a Zalakarosi Fürdőben

Az egyszerre kétszáz ember befogadására alkalmas komplexum fő attrakciója a 60 férőhelyes szauna, de – egyebek mellett – infraszauna, merülőmedence és jakuzzi is várja a vendégeket. – Az elkészült beruházás egy 400 négyzetméteres épületet jelent, ahol két szinten vannak különböző attrakciók. Az emeleten van egy aroma bioszauna, egy gőzkabin, s élményzuhanyok, valamint egy infra pihenőtér. Az alsó szinten pedig kialakítottunk egy közel 60 fő befogadására is alkalmas finn szaunát, itt tartjuk majd a szaunaceremóniákat. Van hideg és meleg vizes merülőmedence, s tágas pihenőtér ezen a szinten is, és egy jakuzzit is elhelyeztünk – tette hozzá Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

Idén másfél milliárdos fejlesztési projektet hajtottak végre a zalakarosi intézményben, így megújult a gyógycentrum és a gyógykert, valamint elkészült a szaunavilág. A legújabb fejlesztést mától próbálhatják ki az érdeklődők.