Mike Night Party!

Megújult a Mikulás – legalábbis az idei fúvóskoncert örökifjú főszereplői erre akarták rávenni a nagy szakállút. A Nagykanizsai Fúvószenekar és a zeneiskola növendékei háromszor is előadták – számos közreműködővel karöltve – hagyományos Mikulás-koncertjüket a HSMK-ban.

Unalmasnak találja a koncert két főhőse a tradicionális ünnepi dallamokat. Úgy gondolják, egy pörgős buli jobban tetszene a Mikulásnak is, akire amúgy szintén ráférne már egy alapos ráncfelvarrás. Ez volt a kerettörténete az idei fúvós Mikulás-koncertnek, amelyen Tatár Csaba karnagy alakította az egyik kamaszbőrbe bújt szájhőst.


Ezúttal nem a Krampusz, hanem két lázadó örökifjú, Varga György (balra) és Tatár Csaba okozott fejtörést a Mikulásnak (Fotó: Gergely Szilárd)

– Felteszem a kérdést, hogy miért is szórakozunk ennyit az ajándékokkal. Ugye, ez is gyakran felmerül, hiszen sokkal egyszerűbb lenne odaadni az ajándékok árát a gyerekeknek, de hát a koncert során ez nem nagyon fog bejönni. Aztán megyünk sorban a Mikulással kapcsolatos problémákon: miért szánnal közlekedik, amikor tengeralattjáróval sokkal egyszerűbb lenne. A koncert másik témája ugyanis a globális felmelegedés, olvadnak a sarkvidéki jégsapkák – mondta Tatár Csaba karnagy.


A fúvósok idén sem hagyták otthon a Mikulás-sapkájukat (Fotó: Gergely Szilárd)

A koncerten érintett témák a fúvós fiatalokat is elgondolkodtatták.

– Ez, hogy mi most megpróbáljuk megújítani a Mikulást, jelzés a külvilágnak, a Mikulás személyétől függetlenül, hogy hagyni is kell a hagyományokat, de haladni is a korral – mutatott rá Tuhári Richárd zenekarvezető.


A gyerekek kedvenc része a szaloncukor-zápor, a Mikulás jóvoltából... (Fotó: Gergely Szilárd)

A háromszor is bemutatott műsorban közreműködtek az Eraklin Táncklub Egyesület táncosai is, de az előadásról természetesen a Krampusz és a Mikulás sem hiányzott – utóbbi, a modernitás jegyében, még videotelefonon is bejelentkezett.