Nagy tett Szombathelyen

facebook megosztás

A Nagykanizsai Futsal Club az NB II-es bajnokság 14. fordulójában Szombathelyre látogatott és a két, jelenleg dobogós együttes csatározása igazi rangadó-hangulatot hozott.

Haladás VSE II (3.) - Nagykanizsai Futsal Club (2.) 0-1 (0-0)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, 14. forduló. Szombathely, 100 néző. Vezette: Wittner (Imrő, Szűcs S.). G.: Kollár (31.)

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. - Kollár P., Schuller, Koronczai, Szakmeiszter J. Csere: Simon M. (kapus), Bogyó, Horváth E., Németh K., Fujsz R., Szalai D., Novák L. Edző: Bagó Gábor.


Kollár Péter (fehér mezben) gólja győzelmet ért a szombathelyi futsal rangadón

Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsai NB II-es futsalosok sorra vívják a rangadókat, hiszen a listavezető TFSE után legutóbb a Haladás VSE II vendégei voltak. Azé a zöld-fehéreké, akik a forduló előtt a tabellán a nagykanizsaiak elé, tehát a második helyen jöttek fel. Nem akármilyen meccsre volt tehát kilátás. Tudták ezt a kanizsai fanatikusok is, akik szép számmal érkeztek a találkozóra és remek hangulatot is teremtettek. A rangadó titulus a pályán is kijárt a feleknek, mivel nagy küzdelem dominált, s szép megoldásokat is láthatott a nagyérdemű. Mindössze nagy gól esett, s a futsalban e nem túl gyakori eredményt a dél-zalaiak alakították így, hiszen az NFC részéről Kollár Péter döntött, csapata pedig ezzel fontos győzelmet szerzett, egyben a kanizsaiak vissza is előzték a vasiakat a táblázaton. A forduló többi mérkőzését ma este vívják, a Kanizsa következő bajnokijára pedig pénteken 20 órától kerül sor, Bagó Gábor tanítványai akkor a győri SZC Futsal Clubot fogadják.

- Nagy győzelem volt ez számunkra, ráadásul úgy, hogy nem is játszottunk jól és így sikerült elhoznunk Szombathelyről a három pontot – fogalmazott a találkozó után Bagó Gábor, az NFC edzője. - Nagy erőt adhat ezt a folytatásra. Az 1-0-s győzelmünk kissé csalóka, mivel mindkét oldalon rengeteg helyzet adódott, kapusunk, Szakmeiszter Ádám azonban remek napot fogott ki és klasszis teljesítményt nyújtott. Mezőnyben jobban játszott ellenfelünk és mind védekezésben, mind támadásban sok hibát vétettünk, ennek ellenére “csúsztak-másztak” a fiúk és megdolgoztak azért, hogy a szerencse is mellénk álljon. Ami plusz energiát adott nekünk, az a fantasztikus szurkolótáborunk akik szép számmal kísértek el minket és csodás hangulatot varázsoltak a csarnokba. Nagy köszönet nekik, nélkülük biztos vagyok benne, hogy máshogy alakult volna a mérkőzés. Gratulálok a csapatomnak a három ponthoz, egyben a Haladás fiataljainak is, akik tetszetősen és jól játszottak.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.