Nem egyszerű átverni a letenyei határrendészeket, be is bukott vele megint egy hamisító

Nem egyszerű becsapni a dél-zalai zsarukat: be is bukott idén augusztusban egy győri férfi a letenyei határátkelőnél, mikor egy hamis, kanadai jogosítvánnyal próbálta meg igazolni magát. Az ok „egyszerű”: a régi évek óta lejárt… A bűnesetről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

Az 1972-ben született győri lakos 2019. augusztus 12. napján, 09 óra 40 perckor, Horvátország irányából jelentkezett belépésre gépkocsival a Letenye Autópálya határátkelőhelyen. A beléptetés során az őt igazoltató rendőrnek átadott egy Kanadában, Ontario államban kiállított vezetői engedélyt, amelynek érvényességi ideje 2015. 06. 21-től 2020. 04. 14-ig tart.

Az igazoltatást végző rendőr azonban észrevette, hogy az átadott jogosítvány hamis, ezért azt a terhelttől lefoglalta, majd a férfit előállították. Az igazságügyi okmányszakértői vélemény szerint a lefoglalt kanadai vezetői engedély termo-nyomtatóval készült, totális hamisítvány. A nyomozás során, a gyanúsított végül bemutatta a rendőröknek az eredeti, ugyanilyen sorszámú kanadai vezetői engedélyét, amelynek érvényességi ideje 2010. 06. 21-től 2015. 06. 14-ig tartott, tehát már évek óta lejárt. Ezért a Nagykanizsai Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a győri illetőségű férfi ellen.

Papp Attila