Népzenei versenyt rendeztek a zeneiskolában

facebook megosztás

Újra megrendezték a Zalai Regionális Népzenei Versenyt Nagykanizsán. A rendezvényen öt kategóriában mutatkoztak be az ország különböző pontjairól érkezett növendékek. Előadásukat két népzenész, Eredics Gábor és Vizeli Balázs zsűrizték.

A verseny előtti utolsó pillanatokat is kihasználták a fellépők, hogy az előadásukra minden hang a helyére kerüljön. A második alkalommal meghirdetett rendezvényt eredetileg regionálisnak szántak, de végül az ország különböző pontjairól is érkeztek nevezések, így Pécsről, Komlóról és Budapestről.

Az érettségire készülő, nagykanizsai Molnár Bernadett Bianka másodszor mutatkozott be a versenyen.

– Ez az utolsó évem itt, a zeneiskolában és Nagykanizsán is, ezért szeretnék minél több versenyen részt venni, hogy megmutathassam az utolsó évben a tudásomat, illetve azt, hogy itt mennyit tanultam – árulta el.


A verseny népszerű a népzeneszakos növendékek körében

Az egyes produkciókat a tévés népzenei tehetségkutatóból is ismert Eredics Gábor népzenész, valamint a Nagykanizsáról elszármazott Vizeli Balázs prímás értékelte. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatói, benyomásaikat a verseny után meg is osztották a fellépőkkel.

– Amiért érdekes ez a verseny, és amiért többet jelent, mint egy átlagos népzenei megmérettetés, az annak köszönhető, hogy utána egy nagyon részletes szakmai értékelés van, amely annyira motiváló, illetve annyi tanácsot kapnak a versenyzők és a tanárok is, hogy innen nagyon jól tovább lehet fejleszteni a gyerekeket – mondta el kérdésünkre Baráth Adrien intézményvezető.

A növendékek többször is színpadra léptek: a szólóének mellett szólóhangszer kategóriában, valamint énekegyüttes, hangszeres együttes, illetve hangszeres és énekes formációban bizonyíthattak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.