Nyugodj békében, Zaci!

Gyászol a magyar futball, azon belül a nagykanizsai labdarúgó-társadalom is, hiszen életének 45. évében elhunyt Zahorecz Krisztián, egyebek mellett az 1. FC Nagykanizsa, illetve a Kaposvári Rákóczi korábban első osztályban is szerepelt futballistája.

A mindig szerény, visszahúzódó, a pályán azonban elnyűhetetlen védő, Zahorecz Krisztián a PNB-s Nagykanizsai Olajbányász FC, illetve az 1. FC Nagykanizsa kiválósága alföldi srácként került a kanizsaiakhoz és tagja volt annak az együttesnek, mely 1999 tavaszán az NB I B második helyén végezve a PNB-be, vagyis a honi legmagasabb osztályba jutott és másfél esztendeig ott is szerepelhetett.

Zahorecz Krisztián májusban még Nagykanizsán ünnepelhette sok játékos-, valamint sporttársával együtt a magyar élvonalba felkerült kanizsai csapatok 25, valamint 20 esztendős jubileumát. A dél-zalai időszaka egyébként a labdarúgás mellett életében is gyökeres változást hozott, hiszen miközben a pályán fel-alá száguldozott, városunkban emellett párt is talált, akivel a továbbiakban férj és feleségként szoros kötelékben alakították közös életüket. Az ezredforduló táján még inkább a középpályán feltüntetett, szarvasi származású labdarúgó nagykanizsai évei után Kaposváron is sikeres sportolói korszakot tudhatott maga mögött, hiszen a Rákóczi FC híveit örvendeztethette meg rengeteg felejthetetlen pillanattal, a zöld-fehérek védelmét dirigálva az NB I-ben.

Május 26-án a Bányász-pályán még egy későbbi interjút ötletét is örömmel fogadta, sajnos, ez a „nagy-beszélgetős” elgondolás már soha nem valósulhat meg...

P.L.