Pedagógusok cseréltek szakmai tapasztalatot

Muravidéki pedagógusoknak tartottak szakmai programot a Zrínyi-iskolában. A Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskola tanárai elsősorban a sajátos nevelési igényű tanulók ellátásával, valamint a sport- és informatikaoktatással kapcsolatban cseréltek tapasztalatot kanizsai kollégáikkal.

A Zrínyi-iskolában használt légszőnyegeket és más mozgásfejlesztő eszközöket, valamint az informatikaoktatás új lehetőségeit is bemutatták a Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskola pedagógusainak a Zrínyiben. A digitális tanulás egyre jobban beépül a hétköznapokba, így fontos, hogy a tanárok naprakészek legyenek.


Zümi, a robotméhecske a programozás alapjainak elsajátítását segíti

– Van egy jó robot az iskolában – amúgy nálunk is –, amit majd megnéz a mi tanárunk. Még az is lehet, hogy meghívjuk a zrínyiseket egy közös versenyre vagy egy továbbképzésre, talán ennek kapcsán még a tanulók is találkoznak – fogalmazott Šebjanič Valéria, a Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskola igazgatója.

A statisztikák szerint egyre több diák igényel egyéni bánásmódot, ezért a szakmai napon a sajátos nevelési igényű tanulók ellátásáról is szó volt. Az ehhez hasonló programokon olyan tapasztalatokat, ötleteket osztanak meg egymással a pedagógusok, amelyeket aztán a mindennapokban is alkalmazni tudnak.


A pedagógusok olyan tapasztalatokat, módszereket cserélnek, amelyeket a napi munkájukba beépíthetnek

– Legutóbb egy olyan szakmai rendezvényen vettünk rész, amelyen a nyelvoktatás kiemelkedő tapasztalatait osztotta meg velünk az iskola szaktanára. Egy olyan módszert mutattak be, amelyből a mi tanáraink is tudtak tanulni, és nagyon sok ötletet merítettek – mondta Faller Zoltán, a Zrínyi-iskola intézményvezetője.

A muravidéki és a kanizsai intézmény mintegy tíz éve működik együtt; a testvériskolák a szakmai programokon kívül a kultúra és a sport területén is tartanak közös programokat a tanulóknak.