Szita Károly vezeti a Megyei Jogú Városok Szövetségét, társelnöknek Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét választották

Ismét Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét választották a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnökévé - közölte a kaposvári polgármesteri hivatal az MTI-vel.    

A közlemény szerint a szövetség Budapesten ülésezett. A tagok egyhangúlag döntöttek az újjáalakuló elnökségről, társelnöknek Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét választották, Kósa Lajos a jövőben is tiszteletbeli elnöke lesz a szövetségnek.    

A szervezet tagjai Szita Károly kezdeményezését támogatva arról is döntöttek, hogy megerősítik a klímavédelem iránti elkötelezettségüket - tudatta a kaposvári polgármesteri hivatal.    

Visszaidézték Szita Károly néhány nappal korábbi közleményét, amelyben a polgármester azt írta: a hazai nagyvárosok az elmúlt években élharcosai voltak a klímavédelemnek, és ez a jövőben sem lehet másként. "Ezt úgy tudjuk elérni, hogy környezettudatos fejlesztéseket hajtunk végre, és az erőforrásokkal megfontoltan gazdálkodó városokat alakítunk ki. Ennek érdekében a városüzemeltetés terén készek vagyunk a klímavédelmet is szolgáló innovatív megoldásokat bevezetni" - fogalmazott az elnök.

MTI