Tapasztalatszerzésből lett aztán ezüst

facebook megosztás

Siklós adott otthont a cselgáncsozók serdülő (2005-2006-ben születettek) országos bajnokságának, melyre a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa csapata is nevezett sportolóival. Közülük ketten még diák A kor versenyzők (2007-esek), ők a tapasztalatszerzés céljából léptek elsősorban tatamira.

Garai Emese a leány 48 kg-osok versengésében ugyanúgy ezüstérmet szerzett, mint Lipódi László fiú 73 kg-ban. Pontszerzői is lettek a klubnak, hiszen Garamszegi Bálint 66 kg-ban ötödik, Vaska Botond pedig 60 kg-ban hetedik lett.


Garamszegi Bálint (balról), Garai Emese, Lipódi László és Vaska Botond az NJK színeiben immár serdülő cselgáncs ob-n bizonyíthattak

- Garamszegi Bálint mind a hat mérkőzésén szívvel-lélekkel küzdött, egész éves munkája alapján megérdemelte volna a dobogót, de az ötödik hellyel sem búslakodunk – értékelt az edzők közül Hóbár Péter. - Lipódi Laci magabiztosan küzdött, fejben is összeszedett volt egészen a döntőig. A fináléra nem sikerült felszívnia magát, így sajnos be kellett érni az ezüstéremmel. Garai Emese és Vaska Boti is még diák A korcsoportos versenyzők, de szépen helytálltak. Boti nagyon bátran küzdött és négy mérkőzésen szerezte meg a nagyon értékes és pontszerző hetedik helyezést, egyébként az első és a harmadik helyezett fiútól kapott ki. Emese a döntőig szépen menetelt és egy kiélezett mérkőzésen maradt alul a nála tapasztaltabb ellenfelével szemben.

P.L.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.