Tegnap az iskolákban ma pedig az Erzsébet téren járt a Mikulás

Az oktatási intézményekben kis műsorokkal, a főtéren pedig közös énekkel és versekkel fogadták a nagy szakállút, aki természetesen nem üres kézzel érkezett Kanizsára.

Ezen a héten a város több intézményébe, az óvodákba, iskolákba is megérkezett a Mikulás. Több oktatási intézményben előadással készültek a gyerekek, a Rozgonyi-iskolában a nagyobbak adtak műsort a legkisebbeknek. Az elsősök így láthatták azt, hogyan készül fel a Mikulás a nagy útra, hogyan szortírozzák a leveleket a manók, és természetesen ajándék is járt a gyerekeknek a műsor végén. A legbátrabbak még verset is mondtak a zenepavilonnál a Mikulásnak. Sok ovishoz és alsóshoz már reggel megérkezett az ajándék. Otthon kaptam egy kis ceruzát, ami egyben radír is. S kaptam nagyon sok édességet, nagyon sok mogyorót és egy nyalókát mesélte Traub Hanga.


Sokan várták a Mikulást az Erzsébet-téren

A városi Mikulás-váró rendezvényre szinte minden kanizsai iskolából és óvodából érkeztek gyerekek a főtérre. Ez a hét egy Mikulás-projekt jegyében zajlott, s ez a városi program is része volt. Most megyünk majd tovább és megnézzük a kirakatokban a dekorációkat és a fényeket, ha látjuk őket. Ez a program nagyon tetszett, aztán az iskolában délután majd egy vetélkedő lesz a két első osztály között, ahol mézeskalácsot lehet majd nyerni –  említette Borsosné Kalocsai Judit, a Rozgonyi-iskola tanítója.

A Mikulás meghálálta a gyerekek szeretetét és mindenki egy ajándékcsomagot kapott tőle.