Turizmus és biztonság konferenciát tartottak Zalakaroson

A magyarok szeretnek utazni, fontos számukra a biztonság, amelynek azonban több megközelítése is van. Ez is elhangzott a IV. Turizmus és Biztonság Nemzetközi Konferencián tegnap Zalakaroson. A különböző területekről érkezett szakemberek a környezeti nevelés, a digitális marketing és az éghajlatváltozás hatásaira való reagálásról is megosztották legújabb tapasztalataikat. 

A turizmusbiztonság és a turizmus kapcsolatáról mintegy 150 résztvevővel szervezett nemzetközi tudományos konferenciát a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza. - A turizmust befolyásoló tényezők köre nagyon szerteágazó, és arra jutottunk, hogy a biztonság kulcstényező lett az elmúlt években. Biztonság alatt értjük nyilvánvalóan a közbiztonságot, értjük azt is, hogy ne legyenek olyan éghajlati változások, árvizek, hőség, amely befolyásolhatja az utazást, és természetesen értjük ez alatt, hogy nem vernek át minket egy-egy desztinációban, és ott nyugodtan tudunk pihenni - hangsúlyozta Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a PEN  kampuszigazgatója.

A minőségi szolgáltatások mellett a biztonság is nagy vonzerő, ezt pedig a térség egyik turisztikai célpontja, Zalakaros vezetősége is érzékeli. - Nemcsak a leglátogatottabb városa vagyunk az országnak, nemcsak a legvirágosabb, de az egyik legbiztonságosabb város Zalakaros. Ez két oknál fogva nagyon fontos. A polgárainknak, hogy nyugodtan tudjanak aludni, és nagyon fontos azoknak a turistáknak, akik hozzánk látogatnak - árulta el Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Kutatások szerint népszerűek a belföldi úti célok, a magyarok jó része pedig szívesen választja ezt kikapcsolódási módot. - Nagyon szeretünk utazni, a magyar háztartások közel 70 %-a minden évben legalább egy éjszakát távol tölt az otthonától - mondta Prof. Dr. Mihalkó Gábor, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának tudományos tanácsadója. Az utazás az élet részévé vált, amelyben fontos szerepet kap a biztonság. A közbiztonság, a fogyasztói biztonság mellett az egészség biztonsága, valamint a biztos tájékozódás is fontos a turistáknak.