A legjobbak közt

facebook megosztás

Két kanizsai intézmény csapata jutott be a Játékos Sportverseny Diákolimpia országos elődöntőjébe. A kiélezett küzdelmet hozó megyei válogatót tegnap rendezték a Tungsram-csarnokban.

Zala megye hat legjobb csapata, Gellénháza, Letenye, Lenti és Zalaszentbalázs fiataljai mellett két kanizsai iskola, a Rozgonyi és a Kőrösi-Péterfy diákjai mérkőztek meg egymással. – Nagyon szeretek sportolni, ráadásul ez egy olyan sport, amelyre sokat edzettünk, gyakoroltunk, és nagyon örülök, hogy erre járhatok – árulta el Majoros Emese Réka.

Krumpliültetés, négykézláb járás, labdahordás és kötélhúzás is szerepelt a 10 sor- és váltóverseny feladatai között. A csapatok a megmérettetésre már szeptembertől készültek. – Szerintem ez az egyik legnehezebb diákolimpiai versenyszám, mert itt fiúk és lányok együtt versenyeznek. Másodikosok, harmadikosok, negyedikesek futnak, ugranak, labdát vezetnek, bújnak, kúsznak, tehát szinte minden alapvető természetes mozgás szerepel ebben a versenyben – mondta Sneff Ferenc szervező.

A verseny első két helyezettje a Kőrösi-Péterfy- és a Rozgonyi-iskola csapata lett, így kanizsai iskolások képviselik a megyét a január végi, Kozármislenyi elődöntőn.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.