A REUNION lett a 12 órás focitorna győztese

facebook megosztás

A 11. alkalommal megrendezett jótékonysági bajnokságon – a hagyományoknak megfelelően – 8 csapat vett részt. A játékosok ezúttal egy rosszindulatú májdaganattal küzdő kanizsai kisfiúnak gyűjtöttek a kupán.

Szép és szemfüles megoldásokból sem volt hiány a Cserháti-csarnokban a két ünnep között rendezett tornán. A 12 órás bajnokság kedvéért sok résztvevő Budapestről utazik haza. – Lehet, hogy a mezőny harmada is Budapestről jár, Budapesten él. Ott is ápoljuk a hagyományokat, összejárunk focizni hetente egyszer. Ez egy ünnepe az évnek – mondta Szoliva Zsolt, a torna fő szervezője.

A csapatok körmérkőzéses rendszerben, kétszer játszottak egymással reggel nyolctól este nyolcig. A részt vevő gárdák közül több már az első tornán is részt vett. – Csapatunk magja már régóta együtt nevez erre a tornára. Az elejétől itt vagyunk, ez pedig már a 11. alkalom. Ez egy „mindenkis fociból” nőtte ki magát, Szoliva Zsolt ötlete által. A mi csapatunkban több olyan játékos is szerepel, akikkel én is – többek között – együtt nevelkedtem anno még a MÁV-NTE berkein belül – említette Szalai Dániel szervező, a tornagyőztes REUNION játékosa. 


Jókedv és jótékonyság jellemezte a tizenegyedik 12 órás focitornát

Az elmúlt években többször az állatmenhely számára gyűjtöttek a 12 órás foci résztvevői. Ezúttal azonban egy komoly betegséggel küzdő kanizsai kisfiú családját támogatták. A szülők célja, hogy el tudjanak költözni átmeneti otthonunkból és egy steril szobát alakítsanak ki Gergő részére. Ehhez járultak hozzá adományukkal a torna játékosai és nézői.  – Májdaganattal küzd, s úgy gondoltuk, hogy ezt a népszerű tornát felhasználjuk arra, hogy legyen benne jótékonykodás is. A kihelyezett perselybe a csapatok nevezéséből tettünk, illetve este 8-ig ki van helyezve, bárki tehet bele bármilyen összeget – tette hozzá Ámon István, a a torna karitatív részének szervezője, a REUNION játékosa.

A jótékony célra végül mintegy 70 ezer forintot gyűjtöttek a játékosok. A torna győztese a REUNION lett, a dobogó második fokára Mészáros és Társai FC gárdája állhatott, míg a harmadik az Atompókokok lett.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.