A város bálja

facebook megosztás

A ligetvárosi óvodát támogatták az idei, immár kilencedik Bethlen-bál résztvevői. A város bálját ezúttal is Medgyaszay Házban tartották. A térség egykori országgyűlési képviselője, a néhai miniszterelnök neve 2012 óta fémjelzi Nagykanizsa legrangosabb bálját. Megtelt a Medgyaszay Ház nagyterme, cégvezetők, önkormányzati dolgozók, családtagok, barátok töltötték együtt a vízkereszt napja utáni első szombat estét. - Képviseljük az igényességben és a minőségben való törekvésben a várost. Mert az ünnepek kellenek. A napi küzdelmek mellett – után kellenek azok az ünnepek, amelyek a térből és időből egy kicsit kiemelnek, és felülemelkedetté tesznek. Ilyen lehet egy bál, egy jó bál, reméljük a Bethlen bál, a város bálja ilyen – mondta el Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.


A város báljának résztvevői megtöltötték a Medgyaszay ház nagytermét (Fotó: Gergely Szilárd)

Bethlen István neve 2012 óta fémjelzi a rendezvényt. - Két nagyon fontos oka van. Az egyik, hogy országgyűlési képviselője volt ennek a térségnek és a városnak a néhai miniszterelnök úr. Másrészt a magyar történelem 1921-től 31-ig tartó időszakáról tudjuk, hogy egy romba döntött országot épített fel társaival, és egy virágzó országgá tette. Ez példát mutathat mindenkinek, aki építkezéssel, fejlesztéssel, egy település, egy térség fejlesztésével foglalkozik – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, a bál fővédnöke.


Az esten az Eraklin Táncklub Egyesület táncosai is felléptek (Fotó: Gergely Szilárd)

A bálban a város korábbi polgármestere is ott volt. - Mindenek előtt boldog új esztendőt kívánok minden nagykanizsainak. Ez a Bethlen-bál a város bálja, az esztendő első bálja, gyakorlatilag megnyitjuk a farsangot. A farsang a vidámságról szól, egy kicsit kikapcsolódunk, együtt vagyunk, jól érezzük magunkat. Ez a bál is ezt szolgálja. A városból, aki úgy érzi, hogy neki itt van a helye, jöjjön el – mondta Dénes Sándor, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója. A Bethlen-bál bevétele minden esztendőben jó ügyet szolgál, idén a ligetvárosi óvoda udvari játszóeszközeinek fejlesztését támogatták a résztvevők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.