Adóváltozások 2020

Az idei adóváltozásokról volt szó a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara mai fórumán. Az előadó Lázár József, a NAV szakembere volt.  A népszerű programot harmadszor szervezte meg a NAKIK.

A kanizsai kamara számára fontos, hogy a környékbeli vállalkozók, könyvelők helyben kapjanak megfelelő információkat az adóváltozásokról. Erre a befogadó oldal is vevő, hiszen idén is népszerű volt az év eleji szakmai fórum. – Az idei évben 4 témánk lesz, a talán már szokásosnak mondható személyi jövedelemadó, az általános forgalmi adó, a társasági adó, az adózás rendje, illetve a járulékok kérdése. Azért is jó ez az előadás, mert Lázár József a NAV részéről gyakorlatilag minden kérdésre tud válaszolni – fogalmazott Kereskai Péter, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara titkára.


A kétórás program végén a jelenlévők is kérdezhettek a szakembertől

Lázár József az adómentes juttatások speciális kérdéseire is kitért a fórumon. – Az erdőgazdálkodás esetében eléggé nagy kérdés volt az adómentes juttatás. 2010-ben az szja-törvényben szerepelt, hogy a bányászatban, villamosiparban, erdőgazdálkodásban dolgozók szerezhettek jogosultságot bizonyos adómentes juttatásokra: tűzifára, szénre, villamosenergia-árkedvezményre. Ez 2010-től nincs bent az szja-törvényben, de volt egy átmeneti szabály, amely lehetővé tette, hogy azok, akik 2009. december 31-ig jogosultságot szereztek – ez azóta se változott –, azok minden további nélkül adómentesen kaphatják – hangsúlyozta a szakember.