Aktívak voltak

Aktív évet zárt a Határőr- és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Szervezete. A mai közgyűlésen kiderült: a csoport minden tavalyi rendezvényét nagy érdeklődés mellett tartották meg, és az anyagi feltételek is biztosítottak a további eredményes működéshez.

Több mint 80 tag jelent meg a Honvéd Kaszinóban a nyugdíjas határőrök és rendőrök évzáró közgyűlésén. A programon a klub költségvetési helyzetéről is beszámoltak a jelenlévőknek. – NEA pályázatokon nyert pénzekkel gazdálkodunk, azonkívül a tagdíjbefizetésekkel és az adó 1 százalék felajánlásokkal. Nagyon jó a társaság, korrekt a pénzügyi fegyelem, s nagyon szeretném, ha ez így is maradna – mondta el Véghelyi Vilmosné, a Határőr- és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Szervezetének gazdasági felelőse.


Több mint 80 tag jelent meg a közgyűlésen

Bíró László elnöki beszámolójában kiemelte: a kötelező programok mellett különösen büszke a két fő rendezvényük, a rendőrnap és a határőrnap sikerére. Ezeken a hagyományőrzés mellett a jókedv megteremtése is kiemelt cél. – Minden évben megtartjuk a rendőrnapot és a határőrnapot. A rendőrnapot általában itt, Nagykanizsán, a Mindenki Sportpályáján, hiszen áprilisban már jó idő van, s így kint a szabadban lehet sportolni. Tavaly például a nagykanizsai rendőrkapitányság kihozta a kerékpáros KRESZ-pályát, és a nyugdíjasaink kellő komolysággal, de tréfásan teljesítették - fogalmazott Bíró László a Határőr- és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Szervezetének elnöke.

A közgyűlésen az egyesület új tagjait is köszöntötték, valamint az is kiderült, hogy idén a kanizsai egyesület szervezi – a tervek szerint Letenyén – azt a nemzetközi találkozót, melyen öt nyugdíjas rendőrcsoport vesz részt.