Az ország nagy részén erős szél várható vasárnap

facebook megosztás

Az erős szél veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.    

Az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: késő estétől Sopron térségében előfordulhatnak 70 kilométer/óra feletti széllökések, majd vasárnap napközben már nagy területen a Dunántúlon, a Duna-Tisza köze nyugati részén és északkeleten (Borsod és Szabolcs megyében) várhatók viharos széllökések északi irányból.    

A vasárnap délelőtti, késő délelőtti órákban a Dunántúl nyugati, délnyugati részein átmenetileg egy-egy 80-90 kilométer/órás széllökés sem zárható ki.    

A szél veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.    

Kitértek arra is, hogy szombat késő estig a Tiszántúl és Borsod megye nyugati részén kis területen esetleg előfordulhat átmeneti ónos eső. Emellett az Észak-Alföld keleti felében estig előfordulhatnak sűrű ködfoltok, ezeken a részeken hószállingózás, ónos szitálás még lehet.    

Vasárnap reggelig összességében nem várható jelentős mennyiségű csapadék az országban. Az ország nagyobb részén inkább gyenge eső, havas eső valószínű, elsősorban északkeleten, keleten havazhat is, akár 2-3 centiméternyi hó is hullhat.    

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 6 Celsius-fok között valószínű.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.