Dalok játéka

A Farkas Ferenc-zeneiskola magánének szakos növendékei ezúttal egy képzeletbeli hajóútra invitálták a közönséget. Az út során nemcsak a szomszédos országok, hanem távoli tájak dallamai is felcsendültek.– Minden évben nagyon várják a növendékek az éves bemutatkozást, hiszen eljöhetnek szeretteik, barátaik meghallgatni őket. A második éve a tematika a dalok játéka, tehát stílustól, kortól függetlenül, főleg klasszikus dalirodalomból válogatva, egy kis dramaturgiai történetet szővünk. Mindehhez pedig a művészeti iskola képzőművészeti tanszakjának növendékei díszletet készítenek – mondta Baráth Yvette, az FFZAMI énektanára.


Az est során musical részletek is elhangzottak

A növendékek hangversenyén 14-en léptek fel – köztük olyanok, akik első alkalommal mutatkoztak be az esten. – Szólóban még nem énekeltem korábban, de az iskolai kórusban már évek óta éneklek. Komolyan, hivatásszerűen nem szeretnék foglalkozni az énekkel, legalábbis egyelőre nem úgy néz ki. De most nagyon élvezem, hogy hobbi szinten járhatok énekelni – árulta el Paulik Mirtill.

Püspöki László András a Mary Poppinsból ismert Kéményseprők dalát adta elő. A fiatal egyébként nemcsak énekel, hanem több hangszeren is játszik. – Szerintem mindegyik jó hatással van a másikra, mivel a különböző tanárok másként tanítanak. S mindegyik erősíti a másikat – fogalmazott Püspöki László András. Az esten a szóló énekek mellett duettek és közös produkciók is helyet kaptak.