Farsangi jótékonysági bált tartott a Jézus Szíve Plébánia

facebook megosztás

Farsangi jótékonysági bált tartott a Jézus Szíve Plébánia. A rendezvényt az egyházközségben szolgáló közösségek műsora, és természetesen a legötletesebb jelmezek versenye színesítette. A hagyományokhoz híven átadták a Jézus Szíve Díjat is – az elismerést ezúttal Gether Lászlóné kapta.

Több mint kétszáz vendéget vártak a két évtizedes múltra visszatekintő Jézus Szíve Bálba. Az összejövetelen olyan papok is részt vettek, akik egykor a Jézus Szíve Plébánián szolgáltak. Sifter Gergelyt 2009-ben helyezték Nagykanizsára, akkor még káplánként.

– Nagy örömmel jöttem vissza, hiszen 2013-ban, amikor elmentem Kanizsáról, azt mondtam búcsúzoul a híveknek: itt én mindig otthon vagyok, és ezt most is így érzem – árulta el Sifter Gergely tabi plébános.


A nyitótáncot minden évben az egyházközség fiataljai adják elő

A jótékony célokat, így a fűtés-korszerűsítést szolgáló bál elsősorban a közösségépítésről, a kapcsolatok elmélyítéséről szólt, illetve a Jézus Szíve Díjjal köszönetet mondtak azoknak, akik fáradhatatlanul dolgoznak a plébánia egészéért, beleértve a fíliákat.

– A bagolai templom érdekében dolgozik az idei díjazott már több évtizede, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Szívügyének tekinti a templomot. A bizottság idén őt, Gether Lászlóné Ritát jelölte az elismerésre. Ő kapja meg ma este ezt a díjat, bár még nem tud róla – mondta el kérdésünkre még a díjátadó előtt Nikli Zsolt esperes, a Felsőtemplom plébánosa.

A rendezvényt az egyházközség fiataljainak előadása nyitotta meg, majd vacsorával, tánccal és műsorral folytatódott a farsangi bál.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.