Giro d'Italia: rajthoz áll a kétszeres győztes Nibali

A Trek-Segafredo kerékpárcsapata hivatalosan is bejelentette, hogy indul a május 9-én Budapesten rajtoló Giro d'Italián a viadal kétszeres győztese, Vincenzo Nibali.


Nibali 2013-ban és 2016-ban nyerte meg a Girót (Fotó: AFP)

A Girót 2013-ban és 2016-ban megnyerő 35 éves szicíliai kerékpáros (aki 2010-ben a Vueltán, 2014-ben a Tour de France-on is diadalmaskodott) mellett a csapatot képviselve rajthoz áll Giulio Ciccone, a tavalyi Giro legjobb hegyimenője is.

A háromszoros vb-győztes szlovák Peter Sagan már októberben, az útvonal bemutatásán jelezte: debütál a Girón, amelyen a címvédés reményében várhatóan rajthoz áll az ecuadori Richard Carapaz is. Carapaz csapattársa, a tavalyi Tour de France-győztes Egan Bernal viszont egy kolumbiai lapnak nyilatkozva azt mondta, az idén is a francia körversenyre összpontosít, ezért kihagyja a Girót. Az Ineos-istálló így az olasz körversenyen Carapaz, a francián Bernal és Geraint Thomas köré építheti a csapatot.

A jövő évi Giro d'Italia első három szakaszát május 9. és 11. között Magyarországon rendezik, mielőtt Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. Az első etap egy 8.6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest–Győr és Székesfehérvár–Nagykanizsa szakaszokra kerül sor.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb tavaly, amikor Izraelben volt a Grande Partenza. 

Az eredeti cikkért kattintson »

Forrás: nemzetisport.hu