Giro-váró kerékpáros túra

Giro-váró kerékpáros túrát tartott tegnap a TEKER Egyesület.

A 60 kilométeres országúti tekerést a tragikus körülmények közt elhunyt olasz versenyző, Marco Pantani tiszteletére is szervezték. A Zrínyi utcából indultak a vasárnap délutáni túrára a sportbarátok.


Fotó: Gergely Szilárd

- A Giro d’Italia 118 nap múlva megérkezik Nagykanizsára, ennek alkalmából szerveztük az év első kerékpáros túráját, 2020-ban a Giro jegyében ez az első túra az országban. Több városból, Lentiből, Marcaliból is érkeztek hozzánk, egy 60 kilométeres túrát teszünk meg - mondta el Radics Bálint, a Giro akciócsoport vezetője.


Fotó: Gergely Szilárd

A kerékpárosok szerint a Giro egy hatalmas esemény és lehetőség a városnak.

- Én azt gondolom – az én életemben, aki 12 éves korom óta kerékpározom, ezeken az utakon, ahol a Giro be fog érkezni Kanizsára, ez egy olyan élmény, amit el sem tudtam volna képzelni gyermekkoromban. Azok, akik nem ismerik a kerékpársportot, azoknak javaslom, hogy nézzenek utána. Ez a világnak tényleg az egyik legnagyobb eseménye. És az, hogy idejön Kanizsára, számomra továbbra is hihetetlen, pedig meg fog történni. És óriási izgalommal kell hogy várja mindenki, mert az a nap egy olyan nap lesz, olyan fókusz, amit kap a város, azt gondolom, az elkövetkezendő 100 évben nem fog Kanizsára vetődni – fogalmazott Jankovics Ferenc, a TEKER Egyesület alelnöke.


Fotó: Gergely Szilárd

A kerékpárosok a 60 kilométeres túra után a kanizsai befutó útvonalán érkeztek a belvárosba, ahol áthaladtak Giro d’Italia célvonalán.

- A Giro a világon a legnagyobb, legidősebb 3 hetes országúti verseny. A legnagyobb múlttal rendelkezik, persze a történelem miatt voltak kihagyásai. De úgy gondolom, Európában a legnagyobb. Mindenki a tourt emlegeti, de ez a legnagyobb. Ez az országúti bringásokban egy mély nyomot hagy, egy életen keresztül – mondta Silinger István, Marcaliból érkezett kerékpáros.

A tragikus körülmények közt elhunyt olasz kerékpárversenyző, Marco Pantani idén január 13-án lenne 50 éves, a túrával a sporttársak az ő emléke előtt is tisztelegtek.