Irány a kerekesszékes vívó világkupa

A Nagykanizsai Torna Egylet 1866 vívó szakosztálya a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett felnőtt országos bajnokságon is indította kardozóit.
Férfi kardban a 64-es táblára került Zadravecz Máté vereséget szenvedett ugyan, de a világklasszis Szilágyi Áron állta az útját és a kanizsaiak sportolója az 58. helyen fejezte be a versenyt. (Tóth Áron és Tóth Regős Bence nem kerültek a főtáblára. A kard csapatverseny során az első körben vereséget szenvedtek a dél-zalaiak, így a 9-14 helyig helyosztókat vívtak. Annak keretében két mérkőzésüket megnyerték, egyet elvesztettek, így a Zadravecz Máté, Kiss Gergely,
Tóth Áron, Tóth-Regős Bence összetételű NTE a 11. helyen végzett. A felnőtt bajnokság keretében egy nagykanizsai versenyző, Czimmermann József indult a kerekesszékesek felnőtt ob-ján és a helyosztókon végül a 3. helyet szerezte meg.

- Czimmermann József ezzel az eredményével valószínű, hogy indulhat a februárban, Egerben megrendezésre kerülő világkupán – mondta el Kiss György, az NTE vívóinak szakosztály-vezetője. - A következő versenye sportolóinknak az előttünk álló hétvégén megrendezésre kerülő kadet országos bajnokság lesz.