Ittasan, biztonsági öv nélkül hajtott az árokba, a kocsi alól kellett kimenteni

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel és hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Hévíz külterületén, Keszthely felé közlekedett egy 28 éves mosonmagyaróvári férfi 2020. január 11-én 20 óra 30 perckor Opel típusú személygépkocsival. A Napfény sor kereszteződése előtti útszakaszon  – feltehetően ittassága miatt – áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd letérve az úttestről a vízelvezető árok falának ütközött. A baleset során a sofőr a biztonsági övét nem használta, ezért az utastérből kiesett, és a gépkocsi alá került. A baleset következtében a férfi súlyos sérüléseket szenvedett -közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szolgálatban lévő állomány négy személyt fogott el, közülük kettőt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet az ellene kiadott körözés alapján. A zalai járőrök három főt állítottak elő, egyiküket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést egy esetben foganatosítottak.

A szonda három esetben jelzett alkoholfogyasztást az ellenőrzött járművezetőknél 2020. január 11-én Zala megyében.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépkocsivezetőket, hogy közlekedésük során minden esetben használják a biztonsági övüket, mert a biztonsági öv használatával a közlekedési balesetek következményei csökkenthetők, és az öv életet is menthet!

 … hogy mindenki hazaérjen!