Jól jött az a negyedik negyed

facebook megosztás

A Kanizsai Vadmacskák női amatőr NB I-es kosárlabda együttese mondhatni három negyednyi előnyt adott a szolnoki házigazdáknak a bajnokság 13. fordulójában, a végén azonban mégis Fuisz Viktóriáék örülhettek.

Szolnoki MÁV SE (11.) – Kanizsai Vadmacskák SE (3.) 57-69 (20-18, 16-12, 16-15, 5-24)

Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 13. forduló. Szolnok, 50 néző. Vezette: Simon T., Komáromi P.

Kanizsa: Fuisz 24/3, Zsámár P. 9/9, Baa 16/6, Bánhegyi D., Budai 6. Csere: Bánhegyi B. 6, Füredi 4, Horváth L. 4/4, Csuha. Edző: Gábor Erzsébet.

A hazaiak jobban kezdtek a Tiszaligeti Sportcsarnokban és az elején megszerzett előnyük a 7. percig tartott ki, onnantól viszont már a kanizsaiak is vezettek kétszer is. A második tíz percben néhány percig egymás nyomában voltak a felek, majd a Szolnok ugrott meg tíz ponttal is (32-22) és ebből próbáltak meg a hazaiak mind jobban „gazdálkodni”. Nagyszünet után sem ígért sok jót a meccs a vendégeknek, hiszen a mezőny hátsó felében tanyázó Tisza-partiak kosaraztak összeszedettebben (22. perc: 42-30), ugyanakkor Gábor Erzsébet tanítványai igyekeztek behozható távolságon belül maradni. Fuisz Viktória és Baa Dominika duplája, valamint Zsámár Panna triplája a legjobbkor jöttek, így az utolsó etapnak mindössze hét pont mínuszból gyürkőzhettek neki Bánhegyi Beatrixék. Horváth Lili két közelije, valamint Baa triplája meg is hozta az egyenlítést immár az utolsó felvonásban és 52-52-től a dél-zalaiak nagy hajrába kezdtek - Fuisztól Zsámárig mindenki hozzátette a magáét a nagykanizsaiak teljesítményéhez. Összességében ebben a szakaszban 19 ponttal szereztek többet, mint ellenfelük, melynek segítségével tizenkettővel nyerték is azt a mérkőzést, mely végül nehezebb lett a vártnál a KVSE számára. A Vadmacskák a sikerével tartja harmadik helyét csoportjában a tabellán, a februárt pedig szombaton rögtön egy felsőházi rangadóval nyitja, hiszen a második Atomerőmű KSC Szekszárd II látogat Nagykanizsára.

- Nagyon egyszerű a magyarázat, el kell ismerni, a negyedik negyedben ébredt fel a csapat, akkor volt egy olyan öt percünk, mellyel a magunk javára fordítottuk a meccset – értékelt a mérkőzés után Gábor Erzsébet, a KVSE edzője.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.