Komoly kihívás más módszerekkel

facebook megosztás

Csütörtök kora délután az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese is megkezdte felkészülését a bajnokság tavaszi idényére – immár új vezetőedzővel.


Koller Zoltán (képünkön balról), az FC Nagykanizsa újonnan kinevezett vezetőedzője semmit nem bíz a véletlenre: minden adat és feladat dokumentálva

Fotó:Gergely Szilárd

Az új szakvezető pedig nem más, mint Koller Zoltán, aki a a még decemberben távozó Barna László munkáját vette át, emellett nem is ismeretlen közeg számára az NB-s futball Kanizsán, hiszen a múlt évtized elején még irányította a Nagykanizsai TE 1866-ot is a harmadik vonalban. Bizton állíthatjuk, az még más világ volt a hazai labdarúgásban, ugyanakkor a kanizsai szakember azt is leszögezte, az ötödik helyen álló FC Nagykanizsánál ő is más irányba menne tovább, mint amilyen az eltelt másfél esztendő volt az együttesnél.

- Próbálunk valami más utat bejárni, más módszertant meghonosítani az előttünk álló hét hét során, ami alatt értem azt is, hogy nem kimondottan az lesz a metodika, hogy az első heteket iszonyatosan megnyomjuk, aztán visszaveszünk a bajnokság tavaszi rajta előtt – ismertette elképzeléseit a 45 esztendős tréner. - Persze, lesz az említetteknek is fontos szerepe, de technikai, fizikális, illetve taktikai fejlesztés területén is igyekszünk minél több hasznos elképzelést játékosainknak átadni.

Ha már a labdarúgók szóba kerültek, érdemes kitérni arra is, mennyire ismeri az új vezetőedző a keze alá kerülő futballistákat.

- Lehet ugyan, hogy csak közvetve ismerem őket, hiszen Béli Milánon kívül nem dolgoztak még velem, ugyanakkor sok meccsüket láttam, egyben Kanizsán azért sokszor is találkoztam velük a sportág berkein belül. Amúgy is úgymond a közös munka a jövő számunkra, hiszen így idény közben egyébként is meg van kötve a kezünk, tehát nagy mozgás a játékoskeretben nem várható, ez azonban nem zárja ki azt, hogy próbázók nem érkezhetnek hozzánk.

S hogy vannak-e időhatárok, melyekben Koller Zoltán gondolkodik a felkészülési időszakon belül?

- Nos, az első tesztmeccsünket január 31-én vívjuk a Szentlőrinc SE otthonában és akkor már jó lenne viszontlátni valamit azokból a dolgokból, amiket addig begyakorlunk, de azt azért ne felejtsük, hogy mindehhez idő szükségeltetik és lépésről lépésre lehet csak haladni. Szeretném, ha a szakmai stábunk által elképzeltekből az előttünk álló másfél hónapban mind több megvalósulna, hogy a bajnokság rajtjára támadásban, védekezésben, illetve mondjuk a labdavesztés és labdaszerzés utáni szituációkban a csapat a már jól begyakoroltakat hatékonyan tudná alkalmazni.

Az FC Nagykanizsa tesztmérkőzései a március 8-ai NB III-as rajtig. Január 31., péntek, 13 óra: Szentlőrinc SE – FC Nagykanizsa. Február 5., szerda, 18 óra: FC Nagykanizsa – Nagyatádi FC. Február 15., szombat, 13 óra: FC Nagykanizsa – Kozármisleny SE. Február 19., szerda: FC Nagykanizsa – Slaven Belupo B (horvát). Február 22., szombat, 13 óra: NK Mladost Prelog (horvát) – FC Nagykanizsa. Február 29., szombat, 13 óra: FC Nagykanizsa – NK Nafta 1903 Lendava (szlovén).

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.