Lakossági fórumot tartottak a sport- és rendezvénycsarnokról

facebook megosztás

Lakossági fórum keretében mutatták be tegnap a sport- és rendezvénycsarnok végleges terveit az érdeklődőknek. A szakemberek pedig minden fontos részletet megosztottak a résztvevőkkel. – A város számára történik ez a 14,8 milliárd forintos nagyberuházás. Éppen ezért a város is – általam, mint kapcsolattartó – jelen lesz az építkezés minden pillanatában. Azt gondolom, hogy az esetleges problémák ellenére – mert egy ilyen építkezés bizonyára azzal is jár – azért ez egy hatalmas ajándék és lehetőség – mondta el Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.


A tájékoztató végén a résztvevők kérdéseiket is feltehették

A fórumon elhangzott, a létesítmény szerkezete a kanizsai múltat prezentálja, az előtte lévő tér pedig alkalmas lesz nagyobb rendezvények helyszínének. A következő napokban a munkagépek is megérkeznek, és elkezdődik az építési útvonalak kialakítása, valamint talajstabilizációs munkálatokat is végeznek majd. – A közlekedésre mindenképpen jobban oda kell figyelni az ott élőknek, mivel út- és sebességkorlátozások lesznek. Egy építési terület mellet amúgy sem ildomos ötvennel, hatvannal elszáguldani. Ezt természetesen forgalomtechnikával fogjuk jelezni előre és harmincas táblák lesznek kihelyezve - fogalmazott Diós András, a ZÁÉV Építőipari Zrt. projekt főmérnöke.

Az év végére várhatóan már elkészül az épület előregyártott szerkezetváza. A tervek bemutatását követően a jelenlévők kérdéseiket is feltehették. A résztvevőket egyebek mellett az érdekelte, milyen útvonalon közlekednek majd a tehergépjárművek, hogyan tervezik a zöldterületek kialakítását vagy milyen padlóburkolatot kap a komplexum. Az épülő sport- és rendezvénycsarnokkal kapcsolatban a jövőben még biztosan tartanak lakossági fórumot. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.