Újabb Giro-hírekről tartottak sajtótájékoztatót

Kanizsán járt délelőtt a Giro olaszországi fő szervezőcégének logisztikai vezetője és a Nemzeti Sportügynökség képviselője. A szakemberek a kilométerjelző kapuk, valamint a kiszolgáló helyiségek pontos helyéről döntöttek. A délutáni sajtótájékoztatón az is kiderült: a vásárcsarnok melletti bolhapiacot május 10-én megtarthatják, csak délután kell kiüríteni a parkolót. Radics Bálint hangsúlyozta: a Giro 2020 soha vissza nem térő alkalom lesz arra, hogy az egész világ megismerhesse Kanizsa szépségét.


A kilométerjelző kapuk, valamint a kiszolgáló helységek pontos helyéről döntöttek a szakemberek a bejárás után (Fotó: Gergely Szilárd)

Ezt a célt szolgálják majd azok a Giro 2020 szakemberei által készített, a befutók helyszíneit bemutató videók is, amelyeket a kerékpáros körverseny hivatalos közösségi oldalán és televíziós csatornákon is közzétesznek. A kanizsai kerékpárosügyi referens hozzátette, a verseny hibátlan rendezéséért példás összefogás jött létre a városban.

Nagykanizsa városa, beleértve az összes intézményt, gondolok a városi cégekre, rendőrségre, a mentőszolgálatra, mindenki beállt az esemény mögé. Kialakult egy olyan együttműködés, egy közös munka, egy olyan operatív csapat, ami szerintem példaértékű lehet bármilyen más ügye kapcsán Nagykanizsán fogalmazott Radics Bálint, a Giro Nagykanizsa 2020 kerékpárosügyi referense.