Péntekig várják az ajánlásokat

Péntekig várják az ajánlásokat – 2020-ban is adományoz díjakat az önkormányzat, két esetben a nemzetiségi önkormányzatok és magánszemélyek is tehetnek javaslatot arra, ki kapja meg a rangos elismerést a városnapi díszközgyűlésen. Az űrlapokat legkésőbb január 10-ig kell eljuttatni a polgármesternek.

A város napjának és magának az ünnepi közgyűlésnek is az egyik legemelkedettebb pillanata a kitüntető címek és díjak átadása. Ilyen formán különböző műveltségi és szakterületek kiválóságait, egész életpályákat ismertek már el az elmúlt években. – Jár valamely kitüntetésfajta pénzzel is, de nem ez az érdekes benne, hanem az a megbecsülő gesztus, amelyet a nagy közösség ad egy-egy arra érdemes személynek. Én tudom, mert most már több évtizedes tapasztalatom van arról, hogy ezek a kitüntetések szinte életigenlő, élethosszabbító jelleggel is bírnak – fogalmazott Balogh László polgármester.


A tavalyi díjazottak csoportképe

A díszpolgári címre a közgyűlés tagjai és bizottságai, nagykanizsai székhelyű intézmények, nagykanizsai székhellyel bejegyzett civil szervezetek, szakmai szövetségek, érdekképviseleti szervek és nagykanizsai egyházi szervezetek tehetnek ajánlást. A „Nagykanizsa Városért” és a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere” kitüntető címekre pedig az előbbiek mellett a nemzetiségi önkormányzatok és magánszemélyek javaslatát is várják. – Jelöljenek személyeket. Tudjuk, hogy kevés az idő, de gondolják át, kik azok, akik a város életében jelentős tevékenységet fejtettek ki, akár a saját munkájuk során, a hivatásuk során, akár a művészetekben vagy a pedagógusi pályán, esetleg az egészségügyben, vagy bárhol máshol, ahol a város hírnevét öregbíthették – hangsúlyozta  Fodor Csaba, az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióvezetője.

A javaslattevő űrlapokat a polgármesteri hivatal portáján lehet kapni, de az önkormányzat honlapjáról is letölthető. A kitöltött ívet január 10-ig kell benyújtani, a polgármesternek címezve.

A felhívást a részletekkel ITT találja.