Rendhagyó tanóra a környezettudatosságról

facebook megosztás

A környezettudatos életmódra való nevelést a lehető legkorábban el kell kezdeni, vallják a szakemberek. A fenntarthatóságot a nagykanizsai és környéki ökoiskolákban is fontosnak tartják, így rendszeresen szerveznek tematikus programokat a diákoknak. A Kiskanizsai Általános Iskolában legutóbb a klímastratégiáról és az energiatudatosságról szóló előadásokat tartottak, a programokon a gyerekek széles körű tájékozottságukról adtak számot.

Szinte nem volt olyan kérdés vagy felvetés, amelyhez az ötödik osztályosok ne tudtak volna hozzászólni a környezettudatosság és fenntarthatóság kapcsán. A rendhagyó tanórán Musits Róbert, az IMRO DDKK Nonprofit Kft. ügyvezetője is pozitív tapasztalatokat szerzett.

– Fantasztikus volt megtapasztalni a tudásukat és a felkészültségüket, amely nagyon komplex módon kiterjedt az energiafogyasztásra, az energiatakarékosságra, a megújuló energiákra, ezeknek a klímavédelemmel és a klímaváltozással való összefüggéseire. Tényleg egy felüdülés volt velük lenni, ráadásul a gyerekek nemcsak környezeti aspektusokat hoztak elő, hanem gazdasági szempontokat is – mondta el kérdésünkre.


A gyerekek érdeklődve hallgatták Musits Róbert előadását

A kiskanizsai iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos életmódra való nevelésre.

– Örökös ökoiskolai címmel rendelkezik az intézmény, és az ilyen jellegű programok be vannak építve a tantervbe. A tanórákon is foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ennek keretében szól erről ez a délelőtt az 5., 6. és 7. osztály számára – hangsúlyozta Molnár István intézményvezető.

Szakemberek szerint fontos a gyerekekkel minél fiatalabb korban megismertetni, mi mindent tehetnek a hétköznapok során környezetük és a bolygó védelméért. A zöld nevelésre már az óvodákban is nagy hangsúlyt fektetnek.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.