Végső nyugalomra helyezték Mayer Ferencet

facebook megosztás

Végső nyugalomra helyezték Mayer Ferencet. Az elismert középiskolai igazgató 1943-ban született Hajóson. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar-történelem szakos tanári diplomát szerzett, pályáját pedig a Cserháti-iskolában kezdte. Később a Thúry-iskola, a Mező-gimnázium, valamint a Batthyány-gimnázium igazgatója volt. A pedagógusi és vezetői hivatás mellett a közéletben is fontos szerepet töltött be, 1998 és 2002 között önkormányzati képviselő volt. A Nagykanizsa Oktatásáért díjjal is kitüntetett Mayer Ferenctől családja, rokonai, barátai, egykori munkatársai vettek ma búcsút a Tripammer utcai temetőben. A város és az oktatási intézmények nevében Balogh László, Nagykanizsa polgármestere mondott búcsúbeszédet. Mayer Ferencet 76 éves korában, hosszan tartó betegség után, otthonában érte a halál.


A Nagykanizsa Oktatásáért díjjal is kitüntetett Mayer Ferenctől családja, rokonai, barátai, egykori munkatársai vettek ma búcsút a Tripammer utcai temetőben

– Mayer Ferenc szakmai, magánemberi életútja kerek volt. Igényes, korrekt, pontos, okos, felelősségteljes és hiteles emberként létezett. Dosztojevszkijtől tudom, „Az igaz ember eltávozik, de a fénye megmarad”. Kívánom a családnak és a hozzá közel állóknak, hogy a szeretetteljes emlékek enyhítsék a szív fájdalmát és hozzanak megnyugvást. Hiszek abban, hogy a földi létben több-kevesebb együttlét után az örökké tartó túlvilági létezésben boldog egymásra találás és egymásnak örvendő szeretet lesz majd a jutalmunk – mondta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.