A botsáskától a kenguruig – kisállat-bemutató a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban

Nemcsak megnézhették, de meg is simogathatták a különlegesebbnél különlegesebb kisállatokat a gyerekek az Amazonas terrárium bemutatóján. A programnak – a Kultúrházak éjjel-nappal 2020 részeként – a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház adott otthont.

Sok család választotta vasárnap délutáni programnak a kisállat-bemutatót, a rendezvény ideje alatt szüntelen volt a gyermekzsivaj. A szülők szerint jó, hogy a gyerekek egzotikus állatokat is láthatnak testközelből.


A tarajos sül barátságosan fogadta a gyerekek érdeklődését (Fotó: Jancsi László)

– Szerintem nagyon jó. Ne csak könyvekben lássanak ilyen állatokat, hanem ilyen közvetlen módon is. Ha majd erről tanulnak az iskolában, vissza tudnak emlékezni rá, hogy itt mit láttak – mondta el kérdésünkre Némethné Pap Kornélia.

A szervezők megengedték azt is, hogy a vállalkozó kedvű gyerekek kézbe vegyék, megsimogassák, etessék az állatokat, amelyek közt bogarak, pókok, tengerimalacok és sünök egyaránt voltak.


A vadászgörény senki kedvéért sem szakította meg ebéd utáni sziesztáját (Fotó: Jancsi László)

– Harminc állatfaj van. A gyerekek testközelből megismerkedhetnek velük. Azért nemcsak egy kiállítás ez, hanem bemutató, mert elég sok állatot kiveszünk a terráriumból: megsimogathatják a kígyót, megetethetik a tarajos sült, ami egyébként nagyon szelíd, mert sokat foglalkoztunk vele – tudtuk meg Németh Arnoldtól.

Az Amazonas terrárium évek óta járja az országot, Nagykanizsára már második alkalommal hozta el bemutatóját. A programot a Kultúrházak éjjel-nappal 2020 részeként hirdette meg a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház.