A jó játék és csapatmunka gyümölcse

facebook megosztás

Mondhatni csoportdöntőjét vívta meg sikerrel a Kanizsa Vízilabda OB I B-s férfi vízilabda együttese, hiszen Ludányi Kadosa listavezető csapata a második helyen álló DVSE otthonából hozta el a három pontot.

Debreceni VSE (2.) – Kanizsa Vízilabda (1.) 8-10 (0-2, 4-3, 1-1, 3-4)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, 13. forduló. Debrecen, 100 néző. Vezette: Ercse, Kenéz.

Kanizsa: Leposa – Vadovics, Salamon A., Balli, Simon A. 3, Dobay G. 2, Hőna 1. Csere: Bendes (kapus), Major 2, Rábavölgyi, Szilvasán P. 2, Mocsári, Dobay P., Szilágyi A. Edző: Ludányi Kadosa.

Ugyan imponáló sorozata van az idei szezonban a Kanizsa Vízilabda OB I B-s listavezető férfi vízilabda együttesének, igazából mégsem sikerült még leráznia magáról a csoportjuk második helyen álló Debreceni VSE legénységét. Ráadásul az alapszakasz második körének rangadójára a nagykanizsai csapatnak kellett utaznia Debrecenbe, nem ígérkezett tehát számukra sétagaloppnak a 13. forduló összecsapása. Jól kezdtek azonban a vendégek, Dobay Gergely, Hőna Dávid, illetve Simon Adrián góljaira nem volt válasz, pontosabban csak e sorozat után tudtak szépíteni - immár a második negyedben - a hajdúságiak, Major Martin és Szilvasán Patrik találatai azonban a legjobbkor jöttek (2-5). A harmadik nyolc percben 5-5-nél már komolyabb volt a helyzet, Szilvasán ugyanakkor ismét eredményes tudott lenni, mely azt jelentette, hogy a dél-zalaiak fordultak előnnyel az utolsó felvonásra. Ami aztán valódi fordulatot hozott az elején, hiszen a DVSE átvette a vezetést, a meccs 27. percében Simon egalizált, Dobay Gergely gólja az újbóli vezetést jelentette (7-8). Itt azonban még nem volt vége, hiszen 8-8-as állás után Majornak és Simonnak is be kellett köszönnie, hogy a Kanizsa Vízilabda csapatáé legyen a felettébb fontos három pont.

- Valóban úgy alakult, hogy a szezon eddigi legnehezebb és legkritikusabb meccsén sikerült győzelmet elkönyvelnünk, mindezt jó játékkal és remek csapatmunkával ötvözve – hangzottak a meccs után Ludányi Kadosának, a kanizsai edzőnek a gondolatai.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.