Állatkínzás – ítélet már az előkészítő ülésen

facebook megosztás

Jogerős ítéletet hozott a Keszthelyi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki kutyája gondozását elhanyagolva okozott szenvedést az ebnek.

A Keszthelyi Járásbíróság a vádirattal egyezően megállapította, hogy a vádlott 8 éves kutyáját egy zalaszentgróti kerítés nélküli, rendezetlen, gondozatlan telephelyen tartotta. Az állatvédő egyesület már több alkalommal intézkedett a kutya ügyében felhívva a vádlott figyelmét az ebtartás szabályaira. Ennek ellenére egy 2019 augusztusában érkezett bejelentés szerint a kutya szabadon járkált a telephelyen és az utcában, alkalmanként a szomszédok etették.

A férfi az állatot huzamosabb ideig nem gondozta, nem biztosított számára megfelelő élelmezést és állatorvosi ellátást, ami az eb egészségi állapotának nagymértékű romlásához vezetett. A kóros soványság, az ehhez kapcsolódó ellátatlanság, valamint a veszettség elleni immunizálás elmaradása különös szenvedést okozott a kutyának.

A járásbíróság 2020. február 25-én hozott ítéletében a vádlottat bűnösnek találta állatkínzás bűntettében, ezért 150.000 forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerős - tájékoztatta lapunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.