Az antibiotikumok túl gyakori használatáról is szó esett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kétnapos szakmai rendezvényén Zalakaroson

Az antibiotikumok túl gyakori használatáról is szó esett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kétnapos szakmai rendezvényén Zalakaroson. Az Infekciókontroll és Antibiotikum Politika XXVI. Továbbképző Konferenciáján az intézmény munkatársai mellett országosan elismert szakemberek vettek részt.

Halász Gabriella nyitotta meg péntek délelőtt a már 26 éves múltra visszatekintő szakmai programot. A főigazgató szerint a mai, modern gyógyításhoz elengedhetetlen a folyamatos képzés, illetve a mostanihoz hasonló szakmai fórumok megszervezése. – Minden évben különleges az infekciókontroll konferencia, mert a zalai szakemberek számára, és konkrétan a Zala Megyei Szent Rafael Kórház számára ez a legnagyobb seregszemle. Itt vesznek részt a legnagyobb számban kollégák tudományos előadásokkal. S a legjobban itt tudjuk megismerni, hogy ki mivel foglalkozik. Másrészt nagyon fontos ez a konferencia, hisz egy olyan problémával foglalkozunk két napon keresztül, amely minden szakmát érint, tehát nem szakmaspecifikus – tette hozzá Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója.


Halász Gabriella nyitotta meg az Infekciókontroll és Antibiotikum Politika XXVI. Továbbképző Konferenciát

A szakmai fórum előadói idén a kórházi fertőzések felmérésének, megelőzésének és kezelésének lehetőségeit vizsgálták. A kórházi fertőzés kérdése az világprobléma, európai probléma és természetesen magyar probléma is. Ez kikerülhetetlen: hisz a kórházba bekerül egy beteg, és invazív beavatkozásokat, intenzív terápiás eljárásokat végeznek a sebészek, azzal mindig fertőzési lehetőséget is csinálunk. Törekedni kell rá, hogy ez minél alacsonyabb számú legyen vagy lehetőleg ne is legyen említette Ribiczey Pál, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosa.

A kétnapos konferencia Halász Gabriella nyitotta megrésztvevői több mint 25 előadást hallhattak a szakmai rendezvényen.