Bál a közösségért, a sportért

Még Erdélyből is érkeztek vendégek a Palini Sport és Kulturális Egyesület báljába. Az összejövetelt kilencedik alkalommal rendezték meg a hétvégén, az est bevételét ezúttal is a szervezet működésére fordítják.

Évekkel ezelőtt azért szervezték meg az első sportbált Palinban, hogy a városrészben élők jobban megismerjék egymást, illetve a rendezvényt megálmodó egyesületet. A szervezet támogatását sokan fontosnak tartják.

– 20-25 éve itt fociztam Palinban. Szerény körülmények között, mert akkor egy autóval jártunk heten-nyolcan. Más volt a világ. Ma hiába van fejlődés, nincs focista, ezért úgy érzem, támogatni kell a csapatot – mondta el kérdésünkre Lebár János.


Kuti László, az egyesület elnöke köszönti a bálozókat

A Palini Sport és Kulturális Egyesület idei tervei közt kisebb beruházások szerepelnek.

– Az öltözőnket szeretnénk egy picit felújítani, és egy nyilvános illemhellyel kiegészíteni, mert szabadtéri rendezvényeink is vannak, és úgy érzem, a futballpályát, illetve a környékét egy kicsit komfortosabbá kellene tenni. Van ott már egy nagyon szép játszótér, tehát azt szeretnénk, hogy kulturált körülményeket találjanak ott azok, akik a játszótérre mennek, akkor talán kedvet kapnak egy kis szórakozásra, sportolásra is – fogalmazott Kuti László elnök.

A bál vendégeit Gábris Jácint, a városrész önkormányzati képviselője is köszöntötte, mint fogalmazott, a sport nemcsak a testet, hanem a lelket is erősíti. Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő pedig azt mondta, egy közösség életében fontosak az olyan ünnepi pillanatok, mint a bálok.


Még 1000 kilométer távolságból is érkeztek vendégek a bálba

A programra még Csíkszentdomokosról is érkeztek vendégek. Az egyesület tagjai és a focicsapat játékosai másfél évvel ezelőtt kirándultak Erdélyben, ahol szoros barátságot kötöttek a helyiekkel.