Báloztak az eraklinosok

Sokoldalúságukat is bizonyították a fiatalok az Eraklin Táncklub Egyesület bálján. A tagok versmondással, zongorajátékkal színesítették a rendezvényt, amelyen a régi polgári bálok hagyományait is megtartották, hiszen a szervezők táncrenddel kedveskedtek a hölgyeknek.

Az Eraklin nagy családjához tartozó fiatalok nem csak a táncparketten állják meg a helyüket: többen más művészeti ágban is otthonosan mozognak. Volt, aki zongorajátékkal, más verssel örvendeztette meg a bálozókat. Az Eraklin Bál hosszú múltra tekint vissza. A rendezvény hagyományai közé tartozik az elsőbálozók, vagyis a 13. életévüket betöltött táncosok köszöntése és megünneplése.

– Mivel elsőbálozó vagyok, nagyon különleges nekem ez a mai rendezvény. Ez lesz az első bálom, nagyon izgulok, hogy mi sül ki belőle – árulta el Horváth Gergő.


Az elsőbálozók izgatottan várták életük első Eraklin Bálját

Az elsőbálozók egy bécsi keringővel mutatkoztak be, majd egy-egy eraklinos relikviát kaptak emlékbe. Az egyesület más tradíciót is őriz: ahogy száz évvel ezelőtt, úgy most is kaptak a hölgyek táncrendet.

– Abban a pár órában be kellett osztani, ki kivel táncol. A hölgyeknek nem volt mindegy, az uraknak pedig pláne nem, hogy kitől kapják egyik-másik táncot, ezért a táncrendbe feliratkozhattak – mondta a rendezvényen Lekszikov Csaba, az egyesület elnöke.

A tánctér nem maradt sokáig üres, bemutatkozott például a Hobby csoport, de a közönség az O Fortunára készített tangóformációt is láthatta.

– Ezt a formációt a Bethlen-bálra készítettük el, mindössze egy hét alatt. Azóta eltelt egy hónap. Felelevenítettük a tudásunkat, és ma újra eltáncoljuk – tudtuk meg Berner Lénától.


Balogh László polgármester (balra) koccint az idén 30 éves egyesület elnökével, Lekszikov Csabával

A bálon Balogh László polgármester mondott pohárköszöntőt. Arra biztatta az eraklinosokat: adják tovább minél többeknek az általuk képviselt életérzést, és tanítsák meg Nagykanizsát táncolni.