Bátrak Ligája

facebook megosztás

Fizikai erő és szellemi frissesség is kellett a Bátrak Ligájának teljesítéséhez. A Honvédelmi Sportszövetség által szervezett országos versenysorozat kanizsai küzdelmeit a Zsigmondy-csarnokban tartották. 


A Bátrak Ligájának kanizsai fordulóján a Zrínyi-iskola tanulói bizonyultak a legjobbaknak, megelőzve a bolyais, valamint a gelsei diákokat

Öt kanizsai iskola és öt környékbeli intézmény 7-8. osztályos diákjai mérkőztek meg egymással a Bátrak Ligája kanizsai helyszínén.

– Szeretnénk az egyén és társadalom számára is olyan értékeket közvetíteni, amely fontos, hogy a fiatalok a sport eszközével úgy nőjenek fel, hogy képesek legyenek tenni akár önmagukért, családjukért, közvetlen környezetükért, és így a hazájukért is. A Bátrak Ligája versenysorozatot is azért indítottuk el, hogy minél több olyan sportággal ismerkedjenek meg, amely közel áll adott esetben a honvédelem ügyéhez - mondta Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke.

A Bátrak Ligájának 15. helyszíne volt Nagykanizsa. A polgármester szerint a várostól nem idegen a Honvédelmi Sportszövetség eseménye.

– Nagykanizsa katonaváros volt és azt gondolom, most is egy kicsit és még inkább lesz. Ezért is örülünk, ha egy ilyen országos rangú rendezvény, mint a Bátrak Ligája Kanizsára jön. Tudom, hogy a nyolc állomásból egy itt zajlik, és 10 belevaló fiatal csapat verseng, de nem ez az érdekes benne, hanem hogy bizonyos, a honvédelemhez fontos, sportos képességekről adnak számot, építik a saját kis közösségüket, mi meg a verseny által a nagyobb közösséget - mondta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A tíz csapat tíz próbatétel során mérte össze ügyességét, a diákok – a megmérettetés nevéhez hűen – bátran vetették bele magukat az ismeretlen feladatokba is.

– Három feladaton már túlvagyunk, volt egy gyorsasági, amely akadálypálya volt, az jól ment. Volt, ahol sérülteket kellett szállítani, illetve volt már vívás is, ott nyertünk. Személy szerint én a lövészetet és a falmászást is nagyon várom - árulta el Szommer Héra, a Zrínyi-iskola tanulója. A Bátrak Ligájának kanizsai fordulóján a Zrínyi-iskola tanulói bizonyultak a legjobbaknak, megelőzve a bolyais, valamint a gelsei diákokat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.