Borversenyt tartottak a MOL Bányász Nyugdíjas Klub tagjai

Borversenyt tartottak a nagykanizsai MOL Bányász Nyugdíjas Klub tagjai. A Cserfőről érkezett ítészek a minősítés mellett szakmai tanácsokkal is ellátták a klubtagokat. Az idősügyi szervezetként működő klub vezetősége fontosnak tartja a hagyományok őrzését, ápolását, így a borverseny egyetlen évben sem maradhat ki a programok közül.

– Sokan foglalkoznak szőlőtermesztéssel, borkezeléssel, és ezt nem is borversenynek mondanám, hanem önmagunkhoz kell jobbnak lenni, amit tényleg annyi munkával állítunk elő – mondta el Fehér Imre klubelnök.

A Cserfő-hegyen gazdálkodó borászok egyöntetű kritikája a hordókezelésről szólt.

– Azt érezni a borokon, hogy fahordóban lettek erjesztve, ennek megvan a maga következménye, a maga hozománya. Nem hűtött technológiával állították elő, de sajnos találunk benne olyat is, ami kívánnivalót hagy maga után. Tehát érdemes lenne kicserélni más tartályra, más erjesztő edényre ezeket, mert visszaköszönnek a borban – fogalmazott Ábrahám János borász. Az elmondottak ellenére sok szép eredmény született a borversenyen, a tagok pedig kiválóan érezték magukat a kóstolással egybekötött összejövetelen.