Csapatjáték szerelemmel

2020. feb. 16.

Nagykanizsán is közös élményeket kínáltak a pároknak a Házasság hetén. A mintegy 20 éve Angliából indult kezdeményezéshez 2008-ban csatlakozott hazánk. Vasárnapig a fővárosban, vidéki helyszíneken és a határainkon túl mintegy 300 program nyújtott lehetőséget a házasság megélésére.

A Házasság hete arra hívja fel a figyelmet, hogy a boldog házasság fenntartható egy életen át, csak tenni kell érte – vallja a kanizsai programok egyik szervezője, Baloghné Békési Beáta.

– A házasság szó különböző érzéseket kelt az emberekben. Aki boldog házasságban él tudja, hogy ez életének az alapja, hiszen a legjobb ajándék a párja. Sajnos azonban rengeteg a nem jó házasság, sokan eltávolodnak egymástól, megkopik, kiüresedik a kapcsolatuk, pedig ennek nem kellene így lennie.

Beátával egyetért férje, Balogh András is, akivel a frigy immár 30 éve tart. A házasság a boldogságot jelenti a férfinak is.

– A párkapcsolat meghatározza közérzetünket, még az egészségünket is. A párkapcsolatban élők jó része nincs tisztában azzal, hogy ezért érdemes tenni. A Házasság hetén ezért egymásra irányítjuk a párok figyelmét, hogy a hétköznapi szürkeséget egy kicsit megszínesítsük és arra biztassuk őket, az év többi hetében is megtartsák ezt a változatosságot.

A Balogh házaspár (fotónkon) szerint a házasság, mint ahogy a kezdeményezés idei mottója is hangsúlyozza: csapatjáték, egy szerelemmel színezett kihívás.

Vuk Anita