Egyedülálló siker

facebook megosztás

Torta is járt az újrázásért – ahogy arról már hétfői Híradónkban beszámoltunk, a cserhátis csapat nyerte a PENdroid Országos Alkalmazásfejlesztő Versenyt.  A Cseri-tech nevű formáció egyedülálló sikert ért el, hiszen nem volt még olyan gárda, amely kétszer is meg tudta volna nyerni ezt a rangos megmérettetést.

Stábunk is megismerhette azt a többfeladatos programot, amely végül győzelmet ért a Cserháti-iskola csapatának az országos alkalmazásfejlesztő versenyen. A fiataloknak az ellentmondások témakörében kellett egy játékot kidolgozniuk. – Az utolsó játékunk egy kicsit bonyolultabb volt. Ott az volt a lényeg, hogy leraktunk négy pontot, a négyszög négy sarkára, s közé meghúztuk az összes lehetséges vonalat, amit be lehet húzni szmájliként. S beleraktunk egy nyilat, ami azt jelölte, hogy melyik irányból nézzük a két pontot, tehát melyik a szmájli két szeme, s vagy szomorúnak, vagy boldognak kellett lennie. De volt benne olyan rész is, hogy szemközt volt, tehát ezzel bonyolítottuk az egészet – nyilatkozta Kővári Kolos.


Gábris Jácint készítette fel a győztes triót

Az iskola vezetősége különösen büszke arra, hogy a verseny története alatt eddig minden alkalommal kvalifikálta magát legalább egy cserhátis csapat a döntőbe. A Cseri-tech tagjainak második győzelme pedig az intézmény távközlési ágazatán folyó oktatói munka sikerét is bizonyítja. – Az informatika óra keretén belül ők tanulnak intenzíven programozást is. Erre a versenyen is tudtak alapozni. Nyilván ezt az ismeretet ki kellett bővíteni, erre lehetőség van az iskola keretein belül is, illetve saját felkészülés során is. Alapvetően ők most androidalapú rendszerre készültek, de a tudásuk gyakorlatilag átültethető bármilyen operációs rendszerre, amely okoskészülékeken fut – fogalmazott a Cseri-tech felkészítő tanára, Gábris Jácint.

A győztes csapat tagjai közül Birkás Zoltán és Kővári Kolos is végzős, de a tegnapi sajtótájékoztatón kiderült: ők is segítik majd felkészítőjüket az utánpótlás kinevelésében, hogy jövőre is győzelmi esélyekkel indulhasson a cserhátis csapat a PENdroidon.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.