Élettel szeretné megtölteni a fürdőt

A Kanizsa Újság hétről hétre jelentkező, új sorozatában a 2019 novemberében a közgyűlés által az önkormányzati cégek élére kinevezett új vezetőket mutatjuk be. A képviselők döntése szerint a Kanizsa Uszoda Szolgáltató Kft. ügyvezetője 2020. január 1-től Karácsony Károly.


Karácsony Károly nagy hangsúlyt fektet a vendégbarát környezet kialakítására (Fotó: Jancsi László)

Karácsony Károly gépészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd 1995-től első munkahelyén, a General Electric Nagykanizsai Fényforrás Gyárában 10 évig dolgozott mérnök-specialistaként. 2006-ban pályázta meg az uszoda ügyvezetői állását, amivel az akkori közgyűlés egyhangú döntéssel, ellenszavazat és tartózkodás nélkül őt bízta meg. Hét éven át irányította az uszodát, döntéseinek köszönhetően csökkentek a város terhei annak ellenére, hogy a nyitvatartási idő meghosszabbodott, az igénybe vehető szolgáltatások köre bővült, valamint műszaki, technikai fejlesztések is megvalósultak. Karácsony Károly az elmúlt négy és fél évben a Kanizsai Dorottya Kórház műszaki vezetője volt.

A Kanizsa Uszoda Kft. régi-új vezetője az eltelt másfél hónapban áttekintette az elmúlt időszakban történt helyi és törvényi változásokat. A jövőben törekszik az alacsonyabb költségszintű üzemvitel elérésére, a szolgáltatások folyamatos bővítésére szem előtt tartva az állandó megújulást, hiszen a jelenlegi piaci környezetben csak így lehetséges hatékonyan szolgáltatni. Karácsony Károly nagy hangsúlyt szeretne fektetni a vendégbarát környezet kialakítására, a magas színvonalú kiszolgálásra és a maximális higiéniára. Úgy véli, a vendégekkel folytatott folyamatos kommunikáció és a különböző visszajelzések segítségével a szolgáltatást a lehetőségekhez mérten az igényekhez kell igazítani, hiszen csak így növelhető hosszú távon a vendégszám, és egyben csökkenthető a város terhe. Mindezek jegyében már kétszer megrendezték a korábban nagy népszerűségnek örvendő szauna-show-t az uszodában. A látványos, fényekkel, zenével, illatokkal vegyített szertartást egy képzett szaunamester bonyolította le.

– Élettel szeretnénk megtölteni a fürdőt, hogy ne csak egy szimpla uszoda várja a vendégeinket, hanem ennél jóval több. Gyermekprogramokat, rajzpályázatokat, játszóházat, a strandra koncerteket tervezünk – mondta az ügyvezető. – Sajnos a helyszűke komoly problémát jelent, a vízfelület a délutáni órákra zsúfolttá válik, a versenyuszodának teljes létjogosultsága van.

Karácsony Károly azokat a fejlesztéseket helyezi előtérbe, amelyek kevesebb pénzből valósíthatóak meg, ugyanakkor jótékony hatásuk érezhető lesz a fürdőzők számára. A munkálatokat a wellness részleg felújításával kezdenék, mivel az általa, még 2008-ban üzembe állított berendezések jelentős mértékben elhasználódtak. Erre a célra néhány millió forintos fejlesztési támogatást kértek az önkormányzattól. Ezen kívül kevésbé látványos, ám nélkülözhetetlen a gépészet különböző eszközeinek a cseréje is. Meghosszabbított nyitvatartással a nyáron ismét visszahozzák az éjszakai fürdőzés, a koncertek, a gitáros estek hangulatát. Újra megteremtik a megszűntetett babaúszás lehetőségét, hogy ne kelljen a szülőknek e miatt Csurgóra vagy Zalakarosba utazniuk. A tervek szerint vasárnaponként a picik ismét lubickolhatnak a megemelt vízhőmérsékletű tanmedencében.

A sportkörök, az úszó szakosztályok, a vízilabdázók, a kajak-kenusok a vízfelület nagy részét ugyan elfoglalják, viszont a pályabeosztás a lakosság számára lehetővé teszi 2 sáv folyamatosan használatát a 25 m-es medencében, a leválasztott mélyvízi részben és a tanmedencében is. Gyakorlatilag a város úszni vágyó polgárainak naponta reggel 6-tól este 7 óráig 2 sáv áll a rendelkezésére.

– Nyilvánvaló, a versenyuszoda megépítésével arányosan a strand befogadóképessége lecsökken, a zöldfelület kisebb lesz – tért rá az ügyvezető a jelen kérdéseire. – S hogy miként alakul a strand jövője, azt egyelőre nem lehet tudni, a versenyuszoda megvalósulásától függ minden.

Karácsony Károly végül elmondta: mivel az elmúlt 3 esztendőben a belépőjegyek árában nem történt változás, figyelembe véve a minimálbér emelkedését és kompenzálva a város terheit, április 1-től 10-12 százalékos áremeléssel kell számolnia az uszoda szolgáltatásait igénybe vevőknek.

Bakonyi Erzsébet