Elismerés a kanizsai civileknek

Térségi kiváló minősítést kapott a Nagykanizsai Nonprofit Központ tehetségpontja. Az akkreditáció eredményét szimbolizáló táblát és oklevelet március végén vehetik át a kanizsai civilek Budapesten. 

A 2013-ban alakult tehetségpont második alkalommal akkreditáltatta magát. Az eljárás feltételei között ezúttal programok szervezése, egyéni és csoportos tanácsadások tartása, valamint más tehetségpontokkal és egyéb szervezetekkel közös együttműködés szerepelt. – Nagyon sok fiatal kapcsolódott be ebbe a munkába, a tehetségek gondozásába. Mondhatjuk azt, hogy a korábbi tehetséggondozói munkánk során kinőtt körülöttünk, a támogatásunkkal egy olyan fiatalokból álló gárda, amely át tudja venni a stafétát, azt, amit elindítottunk – mondta Lengyák István, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület soros elnöke.

Lábtoll-labda versenyek, a Hevesi-iskola és a kórházgaléria kiállításai, valamint a Kanizsai Fiatalok Közösségének zenés, táncos és színházi programjai szolgálták a tehetségek felkarolását, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok körében. A Nagykanizsai Nonprofit Központ munkatársai örülnek, hogy most már térségi hatókörű, akkreditált kiváló tehetségpontként folytathatják munkájukat. – Mi ugyanazért az eredményért, úgy érzem, többet dolgozunk, mert a térségben talán egyedüliként nincs mögöttünk egy anyaintézmény – kulturális vagy oktatási –, amely ellátna minket a megfelelő humán vagy anyagi erőforrással. Négy civil szervezet dobja össze a forrásait, így tudjuk működtetni ezt a tehetségpontot – fogalmazott Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke.

További büszkeségre ad okot, hogy a munkatársak közül négyen már megkapták a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat. A tehetségpont akkreditáció eredményét szimbolizáló táblát és oklevelet 2020. március 28-án adják át a Várkert Bazárban.