Esküvő kiállítás

facebook megosztás

Tizenegyedik alkalommal várták a házasságkötés előtt állókat a kanizsai esküvő kiállításra. A rendezvény szombaton volt a Hevesi Sándor Művelődési Központban, ahol a párok mindent megtalálhattak ahhoz, hogy a nagy nap igazán fantasztikus legyen. Bár évről évre csökken a látogatók száma, a kanizsai még mindig az egyik legsikeresebb esküvő kiállítás a régióban. A helyiek mellett a fővárosból, Kaposvárról, Keszthelyről és még Horvátországból is érkeztek a házasságkötéshez, lakodalomhoz kapcsolódó szolgáltatók, kereskedők. Mintegy 40 kiállító mutatta be magát, illetve az esküvőhöz tartozó kiegészítőket.


A csipke örök divat, a ruhák vállrésze, díszített hátrésze, illúziótüllös megoldások mind népszerűek (Fotó: Gergely Szilárd)

˜– Sokat változott, ha fotósokat nézzük, akkor megjelentek a szelfigépek, amelyek néhány éve még kuriózumok voltak, sokkal több az esküvőszervező, 10 éve az sem volt sok, most azért rengetegen vannak, egyre több dekoratőr van, egyre szebb dolgokat csinálnak, a ruha, az meg ugye mindig változik, a gyűrűknek is más a formája, és például fénydekoráció sem volt még 10 éve - mondta el Osvald Gábor szervező.

A menyegzőket folyékony tűzijáték, ünnepi fénydekorációk, édességek, és óriásvirágok is egyedivé tehetik.   Az egyik legfontosabb azonban a nagy napon viselt ruha. A menyasszonyoknak a legtöbb esetben határozott elképzeléseik vannak az anyagáról és a díszítéséről.

– A csipke örök divat, a ruhák vállrésze, díszített hátrésze, illúziótüllös megoldások mind népszerűek, de természetesen oda kell figyelni, hogy a testalkat mit enged meg - fogalmazott Simonits Ildikó ruhakészítő.  A statisztikai adatok alapján Nagykanizsán évente 200-220 pár köt házasságot, a lakodalom nagysága és egyedisége azonban az ifjú pár igényei mellett pénztárcafüggő is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.