Évet értékelt a katasztrófavédelmi igazgatóság

facebook megosztás

Éves tiszti értekezlet keretében értékelte 2019-es tevékenységét a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A Zala Megyei Kormányhivatal Deák teremében tartott rendezvényen részt vett dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a társ- és együttműködő szervek vezetői és az igazgatóság tiszti állománya.


Fotó: ZMKI

A rendezvényt Takács Ottó tűzolt ezredes a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd Egri Gyula tűzoltó ezredes, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a társ- és együttműködő szervezetek vezetőit és képviselőit, valamint az igazgatóság állományát. Ezt követően valamennyi szakterület munkájára kitérve beszélt az elmúlt év fő feladatairól, célkitűzéseiről és az elért eredményekről. Értékelésében szólt egyebek mellett a hatékony tűzmegelőzésről, az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek tevékenységéről, a járműpark fejlesztéséről, a védőeszközök beszerzéséről, a készenléti állomány, valamint a védelmi igazgatás szereplőinek képzéséről és felkészítéséről is. Megköszönte az állomány munkáját. 

Az igazgatóság tevékenységét dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató is értékelte. A tavalyi év országos adatainak tükrében beszélt az elmúlt év megyei tűz- és káreseteiről, azok megoszlásáról, kiemelve, hogy a tüzesetek száma Zala megye területén belül nőt, ugyanakkor a műszaki mentések száma csökkent. Értékelésében kitért a szélsőséges időjárási körülményekre, valamint hogy a természeti adottságok és a viharos időjárási körülmények miatt a műszaki mentések száma megyénként változik. A főigazgató kiemelte az önkéntes tűzoltó egyesületek fontosságát és megköszönte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkáját. Eredményesnek nevezte az igazgatóságot a beavatkozások, a hatósági munka, valamint a különböző szakterületeket tekintetében is. Végezetül megköszönte az elvégzett munkát és kérte a jelenlévő vezetőket, hogy az állomány irányába közvetítsék köszönetét.

Forrás: ZMKI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.